Wandelclinics

Om te trainen voor de Fun Walk tijdens de Grachtenloop kun je deelnemen aan de wandelclinics, georganiseerd door Fysiotherapie en Training Coevorden.

Wat houden deze clinics in.

Coevorden in beweging – Nationale Diabetes Challenge 2018

 

Samen met Fysiotherapie en Training Coevorden, loopgroep Codac, stichting Grachtenloop Coevorden en de Bas v/d Goor Foundation zijn we een samenwerking aangegaan om ‘Coevorden in Beweging’  te krijgen.

In 2018 doen deelnemers aan de wandelclinics mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC)* en we nodigen ook jou uit om mee te doen! Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Daarom gaan we dit jaar wandelen om te behandelen. Dat hoef je niet alleen te doen, tijdens de Nationale Diabetes Challenge gaan we met je mee.

We gaan vanaf 19 april 2018 wekelijks samen wandelen. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen.

Op 24 juni wandelen we met alle lokale deelnemers mee tijdens de Coevorder Grachtenloop met de  “Fun-walk”.  Tijdens de grachtenloop wordt dit jaar een mooie ludiek route voor wandelaars uitgezet langs maar ook door de mooiste plekjes van Coevorden.

 

In september wandelen we samen met alle deelnemers aan de NDC uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Wij nodigen  u van harte uit om mee te doen met deze challenge. We kunnen ons voorstellen dat u nog vele vragen heeft en om deze te beantwoorden organiseren we op 5 april 2018 een informatiebijeenkomst. De bijeenkomst zal plaatsvinden bij Fysiotherapie en Training Coevorden aan de Eendrachtstraat 8 in Coevorden. De avond  start om 19.30 uur.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan middels een mailtje naar info@fysiocoevorden.nl, of even bellen naar 0524-512602.

Wandel je mee? Wij horen het graag.

Wilt u alvast meer weten? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/coevordeninbeweging

* De NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (www.BvdGF.org), een stichting die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te vergroten door middel van sport en bewegen. De resultaten van de NDC in 2016 en 2017 lieten zien dat deelnemers gezonder werden en zich fitter en prettiger gingen voelen.