Inschrijving Grachtenloop 2018 geopend

Vanaf vandaag is het mogelijk in te schrijven voor een van de onderdelen van de Grachtenloop. Er zijn verschillende afstanden voor zowel jeugd als volwassenen.

Nieuw dit jaar is de Fun Walk 5km wandeltocht langs en door de mooiste plekjes van Coevorden

 

Clinic Ren je Fit gestart

Maar liefst 50 hardlopers hebben zich aangemeld voor de gratis clinic Ren je Fit. Afgelopen dinsdag 10 april zijn de lopers samen gestart om te trainen voor de Grachtenloop. Zowel beginners, gevorderden en jeugd was aanwezig op de eerste training.

Ook ON Running hardloopschoenen was voor de lopers aanwezig. In samenwerking met Runnersworld Hoogeveen hebben ze de lopers test-schoenen laten proberen zodat iedereen op goede schoenen aan de clinics kan beginnen.

Zie onderstaand filmpje gemaakt door Gerrit Jurjens Kik hier –>>

Met dank aan

HOOGEVEEN

Informatieavond Ren je Fit goed bezocht

Vanavond hebben wij als Grachtenloop een informatieavond gehouden voor de clinic Ren je Fit. De start van deze clinic is dinsdag 10 april. Alle deelnemers zijn geïnformeerd over de inhoud van de clinic. Ook was ON schoenen aanwezig om de deelnemers te informeren over goede hardloopschoenen. Aanmelden voor de clinics is nogsteeds mogelijk. Zie hiervoor elders op deze site.

Informatieavond REN JE FIT

Op donderdag 05 april a.s. is er informatieavond voor de start van de clinic Ren je Fit. Tijdens deze avond zal onze trainer Hennie Lensink uitleggen hoe de trainingen eruit gaan zien, zal de locatie worden toegelicht en zal ON schoenen een uitleg komen geven over goede hardloopschoenen en waar je op moet letten. Ook biedt ON schoenen de mogelijkheid om hardloopschoenen te passen en te proberen, ook tijdens de eerste clinicavond !!!

Een leuke leerzame avond ter voorbereiding op de clinic Ren je Fit. Wil je hierbij aanwezig zijn ? Loop gewoon even binnen. Ook kun je je deze avond aanmelden voor de clinic

Locatie: Fysiotherapie en Training Coevorden, Eendrachtstraat 8 Coevorden

Datum: donderdag 05 april 2018

Aanvang: 19.30 uur

We zien je graag komende donderdag

 

Reclamedeal opnieuw hoofdsponsor 2018

Ook voor 2018 is het Coevorder bedrijf Reclamedeal van Richard v/d Veen hoofdsponsor van de Grachtenloop. Reclamedeal zal ook dit jaar weer zorgdragen voor een mooie verzorgde uitstraling van het evenement. Wij zijn Richard vd Veen zeer dankbaar voor zijn bijdrage om ook van de Grachtenloop 2018 samen weer een succes te maken.

Meer informatie over reclamedeal vind u op www.reclamedeal.nl

Gratis clinic ‘Ren je Fit’ start 10 april

10 april a.s. is het weer zover. Op deze dag start in het park aan de Oude Gracht om 19.00 uur de GRATIS clinic Ren je Fit. 12 weken samen trainen voor de Grachtenloop. Onze gediplomeerde trainers begeleiden je in 12 weken naar de Grachtenloop. Zowel beginners als gevorderde lopers kunnen deelnemen aan deze clinic. Als extra zullen we dit jaar i.s.m. RunnersWorld in Hoogeveen, productpresentaties organiseren over bijvoorbeeld hardloopbenodigdheden en zal er een presentatie zijn over gezonde voeding.

Schrijf je in voor deze clinic en loop mee. Samen tranen we voor de Grachtenloop.

klik op onderstaande flyer  en schrijf je in

Fun Walk, nieuw onderdeel Grachtenloop

NIEUW IN 2018: FUN WALK

Dit jaar gaan we een nieuw element toevoegen aan de Coevorder Grachtenloop:

 

De Fun Walk is een mooie en ludieke 5km wandeltocht langs en vooral door de mooie plekjes van Coevorden. Naast het reguliere hardloopprogramma kun je dit jaar dus met het hele gezin, je vrienden, familie en/of collega’s meedoen aan de Grachtenloop. Er is voor iedereen een passend onderdeel waar je aan mee kunt doen. Binnenkort zal er meer bekend worden over de ludieke Fun elementen op de route door Coevorden. Houd deze website in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Ter Steege Bouw Vastgoed voor 3 jaar sponsor Grachtenloop

Ter Steege Bouw Vastgoed met o.a een vestiging in Coevorden heeft afgelopen week toegezegd voor de komende 3 jaar een van de hoofdsponsoren te zijn van de Coevorder Grachtenloop. Voorzitter Irma IJdens van Coevorder Grachtenloop en vestigingsleider Hans Kottrik van ter Steege hebben hierover afgelopen week overeenstemming bereikt.

Kick-off Coevorden in beweging

Op 9 december jl. heeft wethouder Joop Brink samen met de (mini)miss en mister Ganzenhoud(st)er de kick-off gegeven voor de nieuwe campagne ‘Coevorden in Beweging’

 

Coevorden in Beweging is een samenwerking tussen stichting Grachtenloop Coevorden, loopgroep Codac en Fysiotherapie en Training Coevorden. Het doel is om de inwoners van de gemeente Coevorden in beweging te krijgen. Wat is ieders rol in deze samenwerking.

De Grachtenloop zal dit jaar een extra onderdeel toevoegen aan het loopprogramma. Zo kan er dit jaar ook gewandeld worden. Wandelaars kunnen deelnemen aan een FunRun die langs en door de mooiste plekken van Coevorden zal gaan lopen. Naast de FunRun kan er uiteraard ook een 5 of 10 kilometer worden hardgelopen. Ook de jeugd komt volop aan bod in de diverse afstanden.

Loopgroep Codac zal net als vorig jaar weer hardloopclinics gaan verzorgen met als doel een een 5 of 10km uit te lopen. Een clinic voor zowel beginners als gevorderde lopers. Vorig jaar namen maarliefst 65 enthousiaste lopers (beginners en gevorderden) deel aan deze clinics. Naast deze clinics zullen er ook weer clinics op de basisscholen worden gegeven.

Fysiotherapie en Training Coevorden zal dit jaar wandelclinics gaan organiseren. Uniek aan deze clinics is dat de Bas vd Goor Foundation medewerking zal verlenen aan deze clinics. Door deel te nemen aan deze clinics nemen de lopers ook deel aan de Nationale Diabetes Challenge.  Het doel van de Bas vd Goor Foundation en de Nationale Diabetes Challenge is het medicijngebruik bij diabetespatienten te verminderen en daarnaast diabetes voorkomen door te gaan bewegen. De clinics zullen 16 weken duren en tot doel hebben deel te nemen aan de 5 of 10km FunRun van de Grachtenloop. Als afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge is er een nationale afsluitdag in september in het Olympisch stadion in Amsterdam.

 

Kortom, een prachtig nieuw project wat een mooie verbinding maakt tussen de verschillende deelnemende partijen. Ook wethouder Joop Brink was zeer enthousiast over dit initiatief en gaf aan dat de gemeente het project volop al steunen.

 

Nieuwsbrief 1 Grachtenloop 2018

Hierbij ontvang je de eerste nieuwsbrief van de Coevorder Grachtenloop voor 2018. Middels deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Grachtenloop 2018. Afgelopen jaar was het een mooie editie, ondanks het feit dat de weergoden ons wat minder waren gestemd.

 

 

Dit jaar gaan willen we de Grachtenloop zeker weer zo succesvol maken als afgelopen jaar en daarom hebben we een aantal nieuwe onderdelen toegevoegd aan de editie van 2018. Lees hierover meer verderop in deze nieuwsbrief.

De volgende editie van de Grachtenloop zal worden gehouden op 24 juni 2018. Schrijf deze datum dus alvast in je agenda. We verheugen ons op je deelname aan een van de mooie looponderdelen.

Met sportieve groet,

het bestuur Coevorder Grachtenloop