Ter Steege Bouw Vastgoed voor 3 jaar sponsor Grachtenloop

Ter Steege Bouw Vastgoed met o.a een vestiging in Coevorden heeft afgelopen week toegezegd voor de komende 3 jaar een van de hoofdsponsoren te zijn van de Coevorder Grachtenloop. Voorzitter Irma IJdens van Coevorder Grachtenloop en vestigingsleider Hans Kottrik van ter Steege hebben hierover afgelopen week overeenstemming bereikt.

Kick-off Coevorden in beweging

Op 9 december jl. heeft wethouder Joop Brink samen met de (mini)miss en mister Ganzenhoud(st)er de kick-off gegeven voor de nieuwe campagne ‘Coevorden in Beweging’

 

Coevorden in Beweging is een samenwerking tussen stichting Grachtenloop Coevorden, loopgroep Codac en Fysiotherapie en Training Coevorden. Het doel is om de inwoners van de gemeente Coevorden in beweging te krijgen. Wat is ieders rol in deze samenwerking.

De Grachtenloop zal dit jaar een extra onderdeel toevoegen aan het loopprogramma. Zo kan er dit jaar ook gewandeld worden. Wandelaars kunnen deelnemen aan een FunRun die langs en door de mooiste plekken van Coevorden zal gaan lopen. Naast de FunRun kan er uiteraard ook een 5 of 10 kilometer worden hardgelopen. Ook de jeugd komt volop aan bod in de diverse afstanden.

Loopgroep Codac zal net als vorig jaar weer hardloopclinics gaan verzorgen met als doel een een 5 of 10km uit te lopen. Een clinic voor zowel beginners als gevorderde lopers. Vorig jaar namen maarliefst 65 enthousiaste lopers (beginners en gevorderden) deel aan deze clinics. Naast deze clinics zullen er ook weer clinics op de basisscholen worden gegeven.

Fysiotherapie en Training Coevorden zal dit jaar wandelclinics gaan organiseren. Uniek aan deze clinics is dat de Bas vd Goor Foundation medewerking zal verlenen aan deze clinics. Door deel te nemen aan deze clinics nemen de lopers ook deel aan de Nationale Diabetes Challenge.  Het doel van de Bas vd Goor Foundation en de Nationale Diabetes Challenge is het medicijngebruik bij diabetespatienten te verminderen en daarnaast diabetes voorkomen door te gaan bewegen. De clinics zullen 16 weken duren en tot doel hebben deel te nemen aan de 5 of 10km FunRun van de Grachtenloop. Als afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge is er een nationale afsluitdag in september in het Olympisch stadion in Amsterdam.

 

Kortom, een prachtig nieuw project wat een mooie verbinding maakt tussen de verschillende deelnemende partijen. Ook wethouder Joop Brink was zeer enthousiast over dit initiatief en gaf aan dat de gemeente het project volop al steunen.

 

Nieuwsbrief 1 Grachtenloop 2018

Hierbij ontvang je de eerste nieuwsbrief van de Coevorder Grachtenloop voor 2018. Middels deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Grachtenloop 2018. Afgelopen jaar was het een mooie editie, ondanks het feit dat de weergoden ons wat minder waren gestemd.

 

 

Dit jaar gaan willen we de Grachtenloop zeker weer zo succesvol maken als afgelopen jaar en daarom hebben we een aantal nieuwe onderdelen toegevoegd aan de editie van 2018. Lees hierover meer verderop in deze nieuwsbrief.

De volgende editie van de Grachtenloop zal worden gehouden op 24 juni 2018. Schrijf deze datum dus alvast in je agenda. We verheugen ons op je deelname aan een van de mooie looponderdelen.

Met sportieve groet,

het bestuur Coevorder Grachtenloop