Laatste nieuws Grachtenloop

Hieronder lees je het laatste nieuws wat je moet weten over de Grachtenloop van komende zondag.

Nog een paar dagen en dan vindt de 15e editie van de Coevorder Grachtenloop plaats. De clinics op de scholen en in het park zijn achter de rug en velen hebben wij rond zien (hard-)lopen in Coevorden ter voorbereiding op de Grachtenloop. Een recreatieve loop waar naast het behalen van persoonlijke resultaten met name ook het plezier in het (hard)-lopen voorop staat. De weersomstandigheden zien er gunstig uit. We hopen dan ook op een groot aantal deelnemers! En een evenement zoals deze kan niet zonder de vele sponsoren en vrijwilligers. Wij zijn hen dan ook bijzonder dankbaar dat zij zich voor de Grachtenloop in willen zetten!

FUN WALK Wandeltocht

Dit jaar hebben we een FUN WALK Wandeltocht van 5 km aan de Grachtenloop toegevoegd. Een prachtige route is voor u uitgezet. Belangrijk: vergeet niet uw mobiele telefoon mee te nemen! U kunt zich hiervoor op de dag zelf vanaf 11.30 uur aanmelden. De aanmelding is bij de RABO-bankcamper die vlak bij het kantoor van de RABO-bank staat. U ontvangt van ons een startnummer die u naar afloop weer bij de RABO-bankcamper moet inleveren. Bij inlevering hiervan ontvangt u een consumptiemuntje die u aangeboden wordt door CaféRestaurant Candia en Café De Aole Jan. Deze kunt u inleveren aan de bar op het marktplein en is alleen daar en op deze dag geldig. De start van de wandeltocht is om 13.00 uur en wordt verricht door wethouder Jeroen Huizing.

DE HARDLOOPWEDSTRIJDEN

Bambinoloop

We beginnen om 13.05 uur met de allerjongsten, de Bambinoloop (t/m 5 jaar). Deze kinderen hoeven zich niet in te schrijven, maar verzamelen zich in de tuin voor de Rabobank, waar om 12.50 uur een korte warming-up plaatsvindt. Aansluitend worden zij door de miss, mini-miss en mister Ganzenhoedster begeleid naar het startterrein.

Jeugdlopen

De start van de andere jeugdlopen (6 t/m 12 jaar) is vanaf 13.15 uur. De deelnemers aan deze jeugdlopen moeten zich wel inschrijven. Deelname voor hen is gratis. De inschrijving vindt plaats bij de ingang van het gemeentehuis. Degene die zich al via de site hebben ingeschreven, kunnen hier ook hun startnummer halen. De winnaars worden bepaald aan de hand van tijdregistratie.

Prijsuitreiking marktplein

De prijsuitreiking van de jeugdlopen vindt om 14.15 uur op het marktplein plaats.  De prijsuitreiking van de 5 en 10 km en de bedrijvenloop is om 16.00 uur. Deze vindt ook op het marktplein plaats.

Ter Steege Bouw Vastgoed 5 km individuele en bedrijvenloop

De Ter Steege Bouw Vastgoedloop van 5 km start om 14.30 uur. Ook hiervoor kan op de dag zelf tegen betaling van € 10,00 ingeschreven worden. De inschrijving vindt plaats bij de ingang van het gemeentehuis. Degene die zich al via de site hebben ingeschreven, kunnen hier ook hun startnummer halen.De winnaars worden bepaald aan de hand van tijdregistratie, waarbij de individueel gelopen tijden bij de bedrijvenloop niet mee worden geteld voor de individuele uitslag

Rabobank 10 km loop: een vernieuwde route door het park!

De route van de 10 km hebben wij dit jaar aangepast en gaat nu dwars door het Van Heutszpark! De start hiervan is nu dan ook eerder dan in de voorafgaande jaren, namelijk om 14.35 uur. Ook hiervoor kan op de dag zelf tegen betaling van € 10,00 ingeschreven worden. De inschrijving vindt plaats bij de ingang van het gemeentehuis. Degene die zich al via de site hebben ingeschreven, kunnen hier ook hun startnummer halen. De winnaars worden bepaald aan de hand van tijdregistratie

Pacer / Hazen

Tijdens de 5 km lopen er hazen mee voor de volgende tijden: 20’00, 22’30, 25’00 en 30’00 minuten. Op de 10 km lopen zijn voor de tijden: 40’00, 45’00, 50’00 en 60’00 minuten. Ze zijn duidelijk zichtbaar.

Gratis drankje

Tegen inlevering van uw startnummer aan de bar op de markt kunt u na afloop een gratis drankje halen. Dit wordt u aangeboden door Café Restaurant Candia en Café De AoleJan.

Namens het bestuur wens ik u al vast heel veel succes, maar bovenal veel  plezier en geniet van het (hard-)lopen!

 

Met sportieve groet,

Irma IJdens-Talens

Voorzitter St. Grachtenloop Coevorden